Luški odtis

Komu smo polepšali praznike?

  • Mateja Clarici
  • Mateja Clarici, Jaka Ivančič, RK Koper
  • 3 MIN

Radio Capris in Zveza prijateljev mladine Slovenije sta tudi letos odprla Hladilnik toplega srca, v katerem so cel december zbirali dobrine in finančne donacije (preko sms in donacij posameznih podjetij). Tako kot v prejšnjih letih smo se največji dobrodelni akciji na Obali pridružili tudi v Luki Koper in donirali 5.000,00 € za družine in otroke iz Obalno-kraške regije, ki živijo v hudem pomanjkanju. »Z veseljem in ponosom podarjamo ta znesek, saj vemo, da bo ta denar šel v prave roke. Če gre našemu podjetju dobro, je to dobro potrebno deliti tudi z ostalimi,« je povedal Sebastjan Šik, vodja področja odnosov z javnostmi. V akcijo so se vključili tudi sodelavci kontejnerskega terminala, ki so zbrali 600,00 evrov, nakupili dobrine in jih na prikolici odpeljali v Hladilnik toplega srca.  Po besedah odgovornega urednika Radia Capris Mitje Čehovina, jim je letos uspelo podreti vse rekorde. »Na Caprisu smo presrečni. Zbranih je bilo neverjetnih 47.783 evrov, poleg tega pa še dobrih 10 ton različnih dobrin. Skupno število je krepko prekosilo rezultate prejšnjih let. Praznični čas z velikimi prazničnimi paketi s(m)o polepšali 562 otrokom iz Obalno-kraške regije.«

Praznike smo polepšali tudi društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki v okviru projekta Podari življenja, zbira sredstva za malega Urbana, fantka z gensko napako. Z donacijo 5.000,00 € smo pridobili majčko z dobrodelne dražbe s podpisi naših sponzorirank Tine Mrak, Veronike Macarol in Špele Ponomarenko Janić. »Hvala Luka Koper za ponovno izkazano zaupanje. Skupaj z vami in vašimi sponzoriranki bomo pomagali Urbanu in vsem njegovim prijateljem, da se ponovno rodijo«, je ob predaji čeka povedala Larisa Štoka, predsednica društva.

Ob 40. obletnici delovanja smo z donacijo 5.000 € razveselili člane Pihalnega orkestra Koper. Pomembno obletnico so obeležili s tradicionalnim božično novoletnim koncertom, na katerem smo jim predali ček za nakup novih uniform.  Že skoraj 30 let so nastopali v istih uniformah, zato je zdaj bil čas za osvežitev podobe, s katero bodo vstopili v novo sezono. »To je res najlepše darilo, kar smo jih lahko prejeli. Že več let smo si želeli novih uniform, saj so sedanje že zelo dotrajane. Zunanja podoba pa je pomemben del našega delovanja, zato se Luki Koper iskreno zahvaljujem, da nam je tudi tokrat priskočila na pomoč«, je povedal Andrej Šavko, predsednik POK.

Z darilnimi karticami za nakup igrač in ostalih otroških pripomočkov smo razveselili še eno skupino otrok. Vrednostni paket smo odnesli na Rdeči križ Koper, kjer so poskrbeli, da so darilo prejeli najbolj pomoči potrebni. Na fotografiji z leve Iztok Jelačin, sekretar RK Koper, Matjaž Poniž, strokovni sodelavec za javna pooblastila in delovanje v nesrečah in Mateja Dominko iz področja odnosov z javnostmi Luke Koper.