Razvoj in rastOkno v svet

Uspešno polletje za naš avtomobilski terminal

Odličnim poslovnim rezultatom prvega polletja letošnjega leta sledi nadpovprečni avgustovski ladijski pretovor na Terminalu za avtomobile.

  • 2 MIN

Gre za pomemben dosežek v luči trenutnih negotovih razmer na avtomobilskem trgu, ki se sooča z občasnimi prekinitvami dobavnih verig, pomanjkanjem ladijskih in skladiščnih kapacitet ter z vplivi vojne v Ukrajini.

16% odstotkov večji pretovor vozil

Na Terminalu za avtomobile se lahko v prvih osmih mesecih pohvalimo s 16 odstotkov večjim pretovorom vozil v primerjavi z enakim obdobjem lani. Še posebej obetavni so rezultati za avgust, saj smo v primerjavi z istim mesecem v preteklih letih dosegli rekorden pretovor v zgodovini terminala. Večji pretovor smo zabeležili predvsem na področju električnih vozil.

Avgusta smo v primerjavi z istim mesecem v preteklih letih dosegli rekorden pretovor v zgodovini terminala.

S tem smo še utrdili svojo vlogo v prostoru in znova dokazali, da je transportna pot skozi koprsko pristanišče stabilna in zanesljiva, ne le za blagovne tokove v Sredozemlju ampak tudi za izvoz in uvoz vozil s trgov Daljnega vzhoda.

Tesle v Koper zdaj tudi iz Evrope
Avtomobili Tesla

Proizvajalec električnih vozil Tesla je Luko Koper lani izbral za eno od vstopnih točk v Evropo za svoja vozila, izdelana na Kitajskem. Pred kratkim pa so preko Kopra začeli izvažati tudi prvi model Y, izdelan v Berlinu. Strateški položaj koprske luke omogoča krajše intervale med proizvodnjo in dobavo ter zmanjšanje s transportom povezanih emisij CO₂, Luko Koper pa so izbrali tudi zaradi našega strokovnega znanja in izkušenj na področju avtomobilske logistike, kar nas uvršča med vrhunske terminale v Evropi.