Okno v svet

Aktivni meseci na kamionskem terminalu

Na zunanjem kamionskem terminalu, s katerim upravlja Luka Koper INPO, se od novembra lani soočamo s trendom rasti tovornega prometa. Povečuje se tako število izdanih enkratnih dovolilnic (802 v enem dnevu), kot tudi število mesečnih vstopov v pristanišče in na terminal.

  • Črtomir Gruden
  • Kristjan Stojakovič
  • < 1 MIN

V primerjavi z enakim obdobjem lani beležimo za 12 % višje mesečno povprečje prodanih cestnih pristojbin in 10 % več tovornjakov na kamionskem terminalu. 30 % več je tudi izdanih enkratnih dovolilnic. V marcu je v pristanišče vstopilo rekordnih 41.357 tovornjakov, z 2.140 kamioni smo dosegli tudi najvišje število dnevnih vstopov v pristanišče. Največ zaslug za obvladovanje gneče gre složnemu kolektivu, ki dobro pozna razmere in delovanje terminala v takih okoliščinah. Kljub povečanemu prometu med sodelavci prevladuje dobra volja in pozitivna naravnanost do strank.

Konec leta selitev na nov terminal

Luka Koper je pred leti uvedla sistem najave vozil VBS za kamione s kontejnerji, enak sistem zdaj uvaja tudi za kamione z avtomobili. Vse to znatno pripomore k obvladovanju vse večjega števila tovornjakov, ki jih sprejemamo. Ob koncu leta nas čaka še selitev na nov terminal na Serminu, kjer bomo imeli boljše pogoje za delo, boljša pa bo tudi izkušnja za voznike kamionov.