Okno v svet

Uspešno izpeljana delavnica za poljske poslovne partnerje

V začetku junija smo gostom iz Poljske omogočili prav posebno izkušnjo, organizirali smo namreč dvodnevno delavnico, kjer smo podrobno predstavili naše storitve na kontejnerskem terminalu in terminalu za hlajene tovore. Delavnice »CoolWorkshop« se je udeležilo 25 predstavnikov poljskih logistov, prevoznikov ter uvoznikov in izvoznikov.

  • Armin Sejarić
  • Jakob Bužan
  • < 1 MIN

Sadje in zelenjavo (v uvozu) iz Izraela in Egipta za poljsko tržišče pretovarjamo že okroglih 20 let, v zadnjih letih smo k temu dodali še jabolka v izvozu. Pretovor hlajenega blaga v uvozu za Poljsko je v porastu, si pa želimo okrepiti predvsem izvozno smer. Priložnost imamo predvsem zaradi dobrih kontejnerskih povezav s pristanišči v Sredozemlju, delno pa tudi zaradi destinacij izven Sueza (predvsem Srednji in Daljni vzhod). Naša ključna prednost je krajša transportna pot v primerjavi s potjo preko severnoevropskih pristanišč.

Navdušeni nad delavnico CoolWorkshop

Poljskim gostom smo najprej podrobno predstavili storitve KT in THT, z zanimanjem so pospremili tudi predstavitev dobavitelja opreme in storitev za hlajene kontejnerje. S pomočjo demonstracije na enem izmed takih kontejnerjev smo jim še približali logistične storitve in pretovor hlajenega blaga. Predstavnika FURS-a sta opisala postopek carinjenja in z odgovori na vprašanja udeležencev pomembno prispevala h krepitvi zaupanja v storitve celotne pristaniške skupnosti. Ob koncu so predstavniki večjih kontejnerskih ladjarjev predstavili svoje storitve in servise preko Luke Koper.