Luški odtis

Pihalni orkester Koper navdušil v Pragi

Pihalni orkester Koper, ki ga vrsto let podpira tudi Luka Koper, se je konec avgusta udeležil festivala ‘Slovenija v Pragi’. Na festivalu, ki poteka pod pokroviteljstvom slovenske Veleposlanice na Češkem in se ga udeležujejo različne skupine, ki promovirajo naše izročilo izven naših meja, je letos nastopilo okoli 25 društev iz vse države.

  • arhiv POK
  • < 1 MIN

Prebivalci češke prestolnice so lahko vsak dan na različnihlokacijah prisluhnili slovenski pesmi, glasbi in plesu. Pihalni orkester je s svojim nastopom popestril dogajanje na kmečki tržnici, v večernih urah pa je sodeloval še na slavnostnem zaključnem koncertu v Cerkvi Srca Jezusovega, katere arhitekt je bil Jože Plečnik. Skupaj z Učiteljskim pevskim zborom Slovenije Emil Adamič ter Mešanim pevskim zborom Zboralica iz Stične so priredili nepozaben večer, ki je navdušil številno občinstvo.

Koprski godbeniki so prejeli številne pohvale – tudi s strani predsednika festivala, ki sicer sodeluje s prestižnimi mednarodnimi festivali po svetu. Prav zato se lahko že v kratkem nadejajo njegovega povabila za nadaljnje sodelovanje. ‘Pokovci’ so priložnost izkoristili tudi za spoznavanje Prage ter poglabljanje medsebojnih vezi.